sunnuntai 28. kesäkuuta 2015

CAMP LIFE; DAY 4

Keskiviikkona sää oli todella huono. Käytännössä melkein koko päivän vain satoi ja satoi. Kyllähän muinakin päivinä satoi, mutta aurinko tuli esiin ainakin iltapäiväksi. Niinpä ohjelma oli vähän säävarauksella tehty. Saimme kuitenkin kaiken tehtyä kastumatta ihan likomäriksi!

Aamulla söimme aamupalan tavallisesti ja menimme sen jälkeen kentälle tekemään vähän tasapainoharjoituksia. Toinen siis talutti ja toinen ratsasti, ja selässä tehtiin erilaisia juttuja esimerkiksi jalkojen heittoa, käsien pyörittämistä jne. Leikimme myös joitain leikkejä, kuten hippaa. Oli siis kolme hippaa, jotka ottivat kolmea ratsastajaa kiinni. Hipat saivat vain kävellä mutta ratsastajat saivat mennä mitä tahansa askellajia, ja aina, kun sai jonkun kiinni, sai ottaa sen hevosen. Tämä leikki oli todella hauska mutta Duld ei oikein tajunnut sen ideaa. Se lähtikin pari kertaa ryntäämään täyttä laukkaa. Kukaan ei onneksi tippunut!

Oikeastaan heti tämän jälkeen, kun olimme saaneet vaihettua sadevaatteet päälle, ratsastimme rannalle kahluuttamaan hevosia. Emme menneet kovaa vaan tämä oli tällainen mukava päivälenkki. Kahluuttaminen oli kuitenkin todella kivaa! Kahluutin tällä kertaa Duldia, joka oli yhtä kiltti ja kärsivällinen kuten aina.

Kahluuttaminen on mukavaa (ja märkää) touhua
Lukkaa ei muu kuin syöminen kiinnostanut
Kun taivaalta satoi jo valmiiksi kissoja ja koiria, ei pieni lisäkastuminen haitannut ollenkaan; Lóa pärskyttelypuuhissa

Sitten olikin jo lounas. Söimme ja sen jälkeen oli vapaa-aikaa. Siivosimme taas tarhat ja sen jälkeen leikimme sellaista leikkiä, että meidän otsaan kirjoitettiin joku sana, joka sitten piti arvata kyselemällä muilta kysymyksiä. Oikeastaan tämä oli vähän liiankin helppoa ja arvasin sanan melkein heti :O! Kävimme myös kuvailemassa hevosia, jotka olivat laitumella.

"Älä syö mun heinäkasasta!"...kyllähän meillä kaikilla on kiire ruuan ääreen, kun sitä on saatavilla XD
Illemmalla, kuitenkin ennen iltaruokaa, teimme ryhmissä toisillemme temppuradat, jotka meidän piti sitten tehdä. Minä, Beda ja Sofia teimme Lilianille, Joannalle ja Pauliinalle radan ja he tekivät meille. Radat suoritimme sitten iltaruoan jälkeen.
Vähän kuvia laitumelta
...ja ihania pääkuvia, jotka ainakin minun mielestäni ovat todella kivoja

Meidän tekemä ratamme sisälsi suunnilleen nämä jutut järjestyksessä; portin avaaminen, ruokavatien välistä käveleminen, ratapituussuuntaanleikka, pysähdys, peruutus, pääty-ympyrä, pieni este laukassa (tai ravissa), laukannosto, raviinsiirtyminen, pysähdys, etuosakäännös, pysähdys pressun päälle taluttaen, selkäännousu, pujottelu ohjat löysänä, 90 asteen kulma, tölttääminen vesilasi kädessä, puomit ravissa ja maailmanympärysmatka pysähdyksissä.

Toiset tekivät ensin tämän meidän radan. Sitten me teimme heidän ratansa. Minä menin viimeiseksi Lóalla. En muista rataa kokonaan mutta se meni suunnilleen näin; peruutus puomien väliin, täyskaarto, ravi vesilasi kädessä, voltti (ravissa ja vesilasi kädessä), pysähdys, maailmanympärysmatka 1,5x, lyhyt ratsastus väärinpäin, kääntyminen oikeinpäin, kierros laukkaa omena suussa, seisominen hevosen selässä, pujottelu, hevosenkengän etsiminen lantaämpäristä silmät sidottuina, hevosenkengän heittäminen renkaaseen. Tämä rata oli ihan kiva rata. Jotkut jutut olivat ehkä vähän jänniä...tuo meni kuitenkin ihan hyvin! Oikeastaan ainoa "vaikea" juttu, jossa en onnistunut oli tuo omena suussa laukkaaminen. Omena ei nimittäin meinannut pysyä suussani alkuunkaan, ja sitten oli vielä tuo laukannosto, jota en varmaan muutenkaan olisi saanut tehtyä tuolla kentällä :(. Minulla oli kuitenkin hauskaa ja olisin kyllä halunnut tehdä tuon meidänkin radan!!

Lilian ja Lukka meidän tekemällä temppuradalla
Sitten vain iltapalaa syömään...emme kuitenkaan menneet nukkumaan sen jälkeen vaan meillä oli yömaasto. Kaikki menivät omilla hoitsuillaan, eli Lilian Lukalla, Pauliina Duldilla, minä ja Sofia tandemina Lóalla paitsi Beda, joka meni tandemina Joannan kanssa Thulalla. Tämä lenkki oli melko lyhyt ja tulimme ihan sopivaan aikaan takaisin. Sää kuitenkin suosi meitä, sillä tämä oli varmaan ainoa hetki päivästä, kun ei satanut!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti