sunnuntai 28. kesäkuuta 2015

CAMP LIFE; DAY 2

Seuraava päivä olikin sitten ensimmäinen kokonainen päivä. Heräsimme 7.30 aamupalalle, joka siis oli kello 8.30. Puimme päälle, pesimme hampaat ym. ym. ja söimme sitten sen aamupalan. Sen syötyämme jäimme odottamaan päivän ohjelman tuloa...

Ensimmäinen ratsastus alkoi kymmeneltä, ja se oli kiipeilymaasto. Puolelta rupesimme laittamaan hevosia kuntoon ja sitten lähdimmekin matkaan. Minä menin Lukalla, Lilian Duldilla ja Sofia Lóalla. Sää oli aika pilvinen, mutta maasto sujui ilmeisesti kaikkien osalta hyvin. Mitään erityistä ei tapahtunut matkan varrella ja kaikki pääsivät ehjinä takaisin ;)). Koska kyseessä oli kiipeilymaasto, menimme erityisen mäkistä reittiä ja saimme samalla harjoitella (muistella) kevyttä istuntaa. Lukka meni todella kivasti ja varmasti. Muutamat laukka- ja ravipätkätkin se meni oikein nätisti!

Tulimme takaisin ja toiset lähtivät maastoon ilman satulaa. En tietenkään ollut mukana, joten en voi sanoa sen sisällöstä sen enempää, mutta ilmeisesti tuokin maasto oli mennyt ihan hyvin. Sinä aikana me vain pelasimme ja söimme karkkia.

Vapaa-ajalla kävimme kuvailemassa hevosia; tässä Duld tarhassa
Thula, josta oli vaikeaa saada hyviä kuvia, kun sillä oli tuo ötökkäloimi päällä

Söimme lounasta noin 12.30. En muista enkä jaksa luetella kaikkia viikon ruokia, mutta ne olivat kaikki todella todella hyviä! Sitten oli vuorossa jonkinlaista heppapuuhailua eli siivosimme hevosten tarhat ym. Lisäksi meillä oli tähän aikaan joka päivä ihan vain vapaa-aikaa (+ saimme hyviä keksejä välipalaksi).

Söpö kuva Fjalarista, joka siis on Saaga-tallin hevonen muttei käy tunneilla
Ihana vanha Spöng, joka seisoi lähes aina tuossa nurkalla...ja aina yhtä kuvauksellisena
Neljältä alkoi seuraava ratsastustunti, joka oli tällä kertaa kentällä. Ensiksi "toinen ryhmä" eli Beda, Pauliina ja Lilian (Joanna ja Lilian halusivat jostain syystä vaihtaa ryhmää XD) ratsastivat ilman satulaa ihan perusjuttuja; esim. voltteja, pysähdyksiä, peruutuksia, ravia, askelten pidennystä ym. Minä otin samalla vähän kuvia.

Tässä vähän kuvia kenttätunnilta; Beda ja Lóa

Sitten vaihdoimme, ja meillä oli kentällä tölttitunti. Sofia meni Duldilla, minä Lóalla ja Joanna Thulalla. Meillä oli tietenkin satulat! Ensiksi oli vähän alkuverryttelyä, eli juuri näitä samaisia juttuja, joita toisetkin tekivät, mutta vähän lyhennettynä. Sitten rupesimme keräämään hevosia kokoon, eli pyysimme niitä pohkeiden avulla ja painoa taakse siirtämällä astumaan takajaloilla paremmin alleen ja puolipidätteitä tekemällä pitämään päätään ylhäällä. Yhtäkkiä pyysimme sitten vähän lisää vauhtia ja menimmekin jo tölttiä! Olenhan minä sitä mennyt aikaisemminkin mutta nyt oikeasti osasin itse pyytää sitä oikein...minusta tuntuukin, että opin tältä tunnilta kaikkein eniten. Lóa oli tälle tunnille hyvä hevonen, sillä se menee helposti tölttiä, ja totteli minun apujani todella nätisti. Opin myös ihan käytännön kannalta hyödyllisen asian, eli sen, että Lóan töltti menee helposti passiksi, jos mennään liian lujaa!!! Harmillisesti Lóa vain ei meinannut pysyä uralla, mikä hankaloitti sitä itse tölttiä (taisi kyllä osittain johtua minustakin). Hoidimme hevoset ja annoimme niille samalla rehut. Sen jälkeen oli myös meidän vuoro syödä.

Meidän tölttitunnilta ei ole kuvia, joten tässä lisää toisen tunnin kuvia...epäonnistunut otos Lilianista ja Lukasta

Myöhemmin illalla, noin kello 19, oli leirikaste. Ratsastimme ensiksi ilman satulaa väärinpäin pitäen vesilasia kädessä, ja toinen talutti. Luonnollisesti vaihdoimme sen jälkeen puolia. Vettä ei saanut läiskyttää...noh, se ei ehkä ihan onnistunut :). Hevosten osuus oli hoidettu, mutta leirikaste jatkui vielä. Seuraavaksi piti poimia vedestä suulla omena ja heti perään jauhoista karkki. Kaikkien naamat olivat tämän jälkeen ihan jauhoissa! Lopuksi meidän päällemme kaadettiin ne kaikki loput vedet, jotka laseissa oli vielä jäljellä, vähiten vettä tiputtanut sai vielä toisen extra lasillisen.

Leirikaste olisi ollut tässä mutta joku päätti aloittaa vesisodan, jonka jälkeen olimme IHAN likomärkiä. Käväisimme siis vielä peseytymässä ennen iltapalaa ja nukkumaanmenoa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti