torstai 16. heinäkuuta 2015

NAME PROBLEMS

Heippa,
Blogeissa on varmasti 30 miljoonaa postausta blogin nimen keksimisestä ja netin joka sopukka on täynnä keskusteluja, joissa kysellään sopivia nimiä omalle blogille. Itse ajattelin nyt kuitenkin tehdä tästä jonkinlaisen postauksen.

Miten ihmeessä se voikaan olla niin vaikeaa??? Monilla on hirveä palo perustaa oma blogi ja päästä kirjoittamaan sinne siitä, mistä nyt aikookaan kirjoittaa. Ongelmana on vain se nimi! Sopivaa nimeä ei vain meinaa millään löytyä ja, jos löytyykin, se on lähes aina varattu.

Ainoa, siis oikeasti ainoa, tapa taitaa olla yksinkertaisesti odottaa ja pyöritellä eri ehdotuksia päässä. Joskus joistain nimigeneraattoreista voi olla hyötyä ja ne antavat ideoita mutta se lopullinen nimi taitaa kuitenkin löytyä ihan vain odottelemalla. Jossain vaiheessa sitten yhtäkkiä vain tulee sellainen ahaa-elämys ja voilà, nimi on löytynyt!

Siinä voi joskus mennä ikä ja terveys! Nimen keksimisessä kannattaa ensisijaisesti miettiä se ainainen blogin aihe. Mistä blogi kertoo? Millaisia postausia kirjoitat ja tulet kirjoittamaan? Millaisia lukijoita blogilla on? Nimeä miettiessä kannattaa katsoa vähän pidemmälle tulevaisuuteen. Mistä kirjoitat vielä kahden vuoden päästä?

Blogin nimestä täytyy tulla esille tietenkin blogisi aihe mutta jollain tavalla myös sinun oma persoonallisuutesi. My life ja Life with Etunimi ovat tylsiä ja massanimiä. Maailmassa on ihan liikaa tällaisia blogeja, vaikka nimi voisi olla melkein mitä tahansa muuta. On monia blogeja, joiden nimet ovat persoonallisia, hauskoja ja mieleenpainuvia. Hevosblogeista tulee mieleen vaikkapa Voitto kotiin (hevosen lempinimi on Voitto), Joka päivä on karkkipäivä (hevosen nimi on Karkki) ja Mustaa valkoisella (kertoo mustavalkoisesta hevosesta). Nämä ovat vain muutamia esimerkkejä ja niitä löytyy varmasti satoja lisää. Tärkeää onkin juuri, ettei kenelläkään muulla ole samaa nimeä!

Ensisijaisesti juuri sinun on pidettävä nimestä. Sanoisin, että on helpompaa keksiä hyvänkuuloinen nimi blogille, jolla on jokin tietty aihe, josta postaa, esimerkkinä koira-, hevos-, tanssi- tai vaikka kirjablogit. Lifestyleblogit kun kertovat vähän kaikesta. Muotiblogitkin, vaikka vain muodista kirjoittavat, taitavat myös olla vähän toinen juttu, kun niitä on niin miljoonia!

Mieleen tulee myös vieraskieliset nimet. Niissä ei oikeastaan ole mitään vikaa, monesti ne kuulostavat jopa paremmilta kuin suomalaist nimet ja tilanteesta riippuen ovat melkein pakko (lifestyleblogeissa ainakin). Kannattaa kuitenkin miettiä kaksi kertaa ennen kuin pistää blogillensa jonkun kivan ranskankielisen lauseen kuten Vie autour de monde. Ihan kivahan tuo on...kukaan ei kuitenkaan muista tuota nimeä enää seuraavalla kerralla blogia etsiessään. Muutenkaan läheskään kaikki eivät ymmärrä sitä (jos eivät siis satu lukemaan ranskaa) eikä se näin ollen avaudu heille.

Nimen on hyvä olla lyhyt ja ytimekäs. Pituudella ei niinkään ole väliä, jos nimen vain muistaa helposti ja se jää päähän. Yleensä lyhyt on kuitenkin kaikkein paras. Muutenkin kannattaa miettiä, että, jos nimi ei mahdu selaimen normaalikokoiseen sivupalkkiin, on se varmaankin liian pitkä!

Tämänkin blogin nimi on lähiaikoina ollut vähän vaakalaudalla, kun se ei ehkä aina ole miellyttänyt omaa korvaa. Se on melko pitkä ja englanninkielinen, eli ei siis helposti muistettavissa. Haluaisinkin tietää, mitä mieltä te olette nimestä? Onko se hyvä vai pitäisikö sen olla suomenkielinen/lyhyempi??

Toivottavasti hyviä nimi-ideoita ja uusia blogipostauksia odotellessa...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti