lauantai 11. heinäkuuta 2015

AGILITY, AGILITY

Heippa,
Tänään pääsimme Jessen kanssa, kuten jo viime postauksessa vähän lupailinkin, vihdoin agility-treeneihin. Harrastamme siis agilityä, ihan vain harrastusmielessä vailla sen suurempia tavoitteita, kerran viikossa koirakoulu Taitoa Tassuihin jatkuvassa ryhmässä. Nyt kesälomalla meille tuli tähän kuitenkin vähän pidempi tauko, kun on ollut kaikkea muuta. Iloisin mielin ajoimme siis hallille. Isä oli mukana kuskina (tietenkin) mutta tällä kertaa myös kuvaamassa.

Putkesta ulos ja suunta kohti seuraavaa estettä
Pahoittelen kuvien laatua :(. Isä ei, vaikka hyvän kameran omaava hyvä kuvaaja onkin, ole koskaan ollut kuvaamassa tällaista agilityn kaltaista juttua, jossa kohde liikkuisi todella nopeasti. Lisäksi olimme (kuten kuvasta näette ja tekstistä saatoitte lukea) sisällä hallissa, jossa valaistus ei todellakaan ollut mikään paras mahdollinen!! Seuraavalla kerralla sitten osataan ;).

Saavuimme hallille ihan ajoissa mutta olimme silti viimeiset. Niinpä tunti alkoi suunnilleen heti, kun astuimme ovesta sisään, hups! Ihan aluksi käytiin nopeasti (tai vähän hitaammin) rata läpi. Tänään siinä oli 14 estettä mutta tehtiin se kahdessa osassa. Mukana oli ihan vain hyppyesteitä, putkia sekä muuri (joka mentiin kaksi kertaa) ja rengas...ja ohjaukset olivat melko perus, eli ihan valssilla mentiin! Ei siis ollut mitenkään hirvittävän vaikea, mikä oli ihan hyväkin, kun tässä on monta viikkoa ollut taukoa :)).

...jaa tiukka kaarto oikeaan
Sitten alettiinkin menemään rataa! Meitä oli neljä ja olimme Jessen kanssa viimeisinä, mistä oikeastaan pidän paljon. Silloin saa katsottua muidenkin suorituksia ja otettua niistä vinkkejä omaan tekemiseensä. Tuo rengaseste oli siinä heti ensin, joten tehtiin se ensiksi pari kertaa ihan yksittäisenä esteenä. Jesse on aika epävarma hyppäämään varsinkin tuollaisia kiinteitä esteitä niin eihän se siitä mennyt, joten ohjaaja madalsi sen kääntäen sen vinottain.  Silloin Jesse meni siitä ihan mukisematta läpi!!

Mielestäni loistava, ja kaikkein paras kuva Jessestä juuri okserin jälkeen
Kun rengas oli saatu "kuntoon" aloitettiin radan ensimmäinen osa, samalla kierroksella kylläkin. Tässä oli esteet 1-8. Alussa Jesse ei halunnut pysyä paikallaan, ei sitten millään. Rata meni kuitenkin todella hyvin, paremmin kuin olin odottanut, eikä siitä oikein voi sanoa mitään sen enempää. Aikaisemmilla tunneilla ollaan pyritty vain saamaan Jesseen lisää vauhtia, kun se jokin aika sitten vielä oli melko hidas, ottamalla puomit pois ja antamalla sen vain juosta läpi. Nyt oli kuitenkin ensimmäinen kerta ihan melkein normaalikokoisilla esteillä (tai yksi oli, muut olivat normaalikokoisia oksereita tai laitettu ihan matalimmalle)! Vauhti pysyi kuitenkin todella hienosti mukana, ihan niin, että minulle tuli oikeasti kuuma.

Nämä Jessen ilmakuvat ovat hauskoja...vaikka sillä onkin yksi jalka maassa ;)
Juuri tuosta aiemmin hitaasta vauhdista ja irtoamattomuudesta johtuen minä silloin varmistin aina tulemalla ihan esteen viereen, että Jesse varmasti meni esteen, ja nyt huomasin ja ohjaajakin huomasi minun tekevän sitä ihan samaa, vaikka nykyään Jesse kyllä aika varmasti menee niiden esteiden yli. Minulla taitaakin olla parannettavaa juuri tuossa ;)

Odottelutilassa odottelemassa omaa vuoroa. Jessellä oli erikoisasema, kun se pääsi oikein sohvalle!
Seuraavalla kierroksella oli sitten radan toinen osa, esteet 8-14. Tauon aikana Jesse oli "nukahtanut" ihan kokonaan, eikä sitten putken jälkeen juossutkaan muurille vaan pysäytti vauhdin täysin. Kyllä se sieltä vähitellen heräsi ja parin hypyn jälkeen oltiin taas täydessä tekemisen meiningissä mukana! Seuraava yritys meni hyvin, taas minulla oli siellä mukana sellaista ylimääräistä varmistelua. Tehtiinkin sitten vielä kolmas kerta ja tällä kertaa varmisteluni oli vähän kadonnut. Yhdessä kohdassa, kun Jessen piti kiertää este ja hypätä se toiselta puolelta, olin kuitenkin vähän huolimaton ja Jesse kiersi sen sitten takaisin. Noh! Aina ei voi kaikki mennä täydellisesti!!

Loppukiri maaliin!!
Kolmannella kierroksella otimme yksittäisiä esteitä/radan vaikeita kohtia ja Jessen kanssa harjoittelimme tietenkin rengasta. Olin melko varma siitä, ettei se menisi siitä läpi, kun se on muutenkin melko epävarma tuosta hyppäämisestä. Aluksi se ei mennytkään ja ohjaaja käänsi esteen sitten väärinpäin, jolloin korkeus oli sama mutta alla oli vain tyhjää ilmaa. Sitä ilmaa oli niin paljon, että Jesse ryntäsi esteen ali XD. Parin kerran jälkeen se kuitenkin hyppäsi siitä kiltisti yli ja teki ihan samoin, vaikka este käännettiinkin oikein päin! Tästä kerrasta jäi kyllä todella hyvä fiilis. Juuri kiva "palautus agilityn maailmaan". Kotona oltiin muuten todella väsyneitä!

Mitäs  piditte tällaisista treenipostauksista? Haluaisitteko lisää sellaisia?? Tai millaisia postauksia juuri TE haluaisitte? Varmaan syksyllä tulee lisää sellaisia ainakin ennen näytöksiä olevilta tanssitunneilta :).

Seuraava agitreeniä ja Jessen kanssa uusien asioiden opettelemista odotellessa...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti